ВАКС продовжив арешт експосадовця Офісу генпрокурора, але зменшив заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 липня строк тримання під вартою колишнього заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності Офісу генерального прокурора Захара Антипова, якого НАБУ і САП підозрюють у підбуренні до дачі хабаря і шахрайстві.

Таке рішення 9 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про продовження підозрюваному (Захара Антипова – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні №52021000000000281 від 26.05.2021, – задовольнити частково. Продовжити (Захару Антипову – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» до 13 липня 2022 року включно, в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суддя визначив йому 992 400 грн застави як альтернативу тримання під вартою. Раніше для виходу із СІЗО за Антипова необхідно було внести 2,471 млн грн.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генерального прокурора та його посередника. За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова. Суд узяв його під варту з альтернативою застави.

Також НАБУ і САП повідомили про підозру й начальнику відділу ОГП Олегу Гальченко-Авілову. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: