ВАКС не продовжив обов'язки фігуранту «газової справи» Онищенка

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув прокурору САП клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного у справі газових схем.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд повернув прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотання про продовження обов'язків колишньому директору ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Роману Гумініченку (Якимащенку), підозрюваного у причетності до «газової справи» екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 28 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора четвертого відділу САП Мирка Б.М. про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Романа Гумініченка – ред.) - залишити без розгляду та повернути прокурору», – йдеться в рішенні.

Водночас, як повідомили «Слово і діло, наразі ВАКС розглядає клопотання про продовження обов'язків Гумініченка.

За версією слідства, Гумініченко є одним з 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

Нагадаємо, ВАКС дозволив заочно судити екснардепа Онищенка. У грудні 2019 року екснардепа затримали в Німеччині і відправили під варту. САП намагалася добитися екстрадиції Онищенка до України, однак німецька сторона відмовила. В лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд завершив дослідження доказів у справі екснардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: