Тривають бої: у британській розвідці розповіли про ситуацію на острові Зміїний

Читать на русском
На острові Зміїний точаться бої. Україна знищила там російські засоби ППО та судна постачання.
Фото: Maxar

На острові Зміїний у Чорному морі точаться бої. Росія намагається посилити там свій незахищений гарнізон.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міноборони Великої Британії.

Відразу три російських катери потонули біля острова Зміїний після удару ЗСУЗміїний перетворився для російських окупантів на справжню смертельну пастку - вони постійно зазнають на ньому втрат, але кинути острів не хочуть

«Україна успішно уразила російські засоби протиповітряної оборони та судна постачання за допомогою безпілотників Bayraktar. Російські кораблі постачання мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря після відступу російського флоту до Криму після втрати «Москви». Нинішні зусилля росії щодо збільшення своїх сил на острові Зміїний дають Україні більше можливостей для ведення бою з російськими військами та знищення техніки», – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що якщо росія зміцнить позиції на острові Зміїний за допомогою стратегічних крилатих ракет, ППО та берегової оборони, то зможе домінувати у північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо, 27 квітня Збройні сили України завдали удару по позиціях російських окупантів на острові Зміїний.

1 травня було завдано повторного удару: ЗСУ знищили три зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», а також машину зв'язку. 2 травня ЗСУ знищили біля Зміїного два російські катери.

7 травня українські військові завдали чергового удару по острову, російські окупанти знову зазнали втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: