ЗСУ відбили штурм і відтіснили війська рф на Харківщині

Читать на русском
Українські військові у Харківській області відкинули супротивника на попередні рубежі одразу на двох напрямках.

Українські військові у Харківській області відкинули супротивника на попередні рубежі на напрямках Довгалівка-Залиман та Липці-Деметіївка.

Про це заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу у вівторок, 28 червня.

Потужний обстріл Харкова з РСЗВ: кількість жертв досягла 9, поранених майже 30У Харкові напередодні обстріляли Салтівський та Немишлянський райони з РСЗВ Ураган. За один вечір загинуло 9 людей, поранено 29.

«На Харківському напрямку Збройні Сили України успішно відобразили наступ противника у напрямку Довгалівка-Залиман (24 км на північний захід від м. Ізюм), а також Липці-Деметіївка, що за 27 км на північ від Харкова. Сили супротивника були відкинуті на попередні рубежі», - розповів він.

За словами Мотузяника, у Харківській області противник дотримується тактики утримання раніше зайнятих позицій та недопущення виходу сил оборони України на державний кордон та у тил угруповання окупаційних військ на Слов'янському напрямку.

Він зазначив, що російські окупанти намагаються постійно тримати українські підрозділи у стані напруги та регулярно обстрілює позиції ЗСУ із важкої артилерії. Такі факти зафіксовано у районах Руська Лозова, Рубіжне, Старий Салтів.

Оперативна ситуація на фронтіUkrinform TV

Нагадаємо, напередодні війська рф обстріляли в Харкові Салтівський і Немишлянський райони з РСЗВ – загинуло 9 людей, поранено 29.

Сьогодні вдень у Харкові потрапив під обстріл Індустріальний район – постраждали 5 мирних мешканців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: