Розстріл жителів Київщини: СБУ встановила двох майорів рф, які віддавали наказали

Читать на русском
СБУ встановила двох російських командирів, які наказували розстріляти цивільних у селі на Київщині.

Служба безпеки України встановила двох російських командирів, які наказували розстріляти цивільних у селі на Київщині.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 28 червня.

Військові злочини росії: Венедіктова повідомила, скільки встановили підозрюванихУ скоєнні військових злочинів в Україні правоохоронці встановили особи 104 підозрюваних російських окупантів.

«СБУ встановила двох російських командирів, які наказали розстріляти цивільних у Київській області. Це командир батальйону майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв», - сказано у повідомленні.

За даними спецслужби, вони керували діями мотострілкових підрозділів рф під час тимчасової окупації села Перемога у Київській області. Там окупанти силоміць утримували місцевих мешканців в одному з приміщень та катували їх.

«Обидва командири особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників тероборони. Зрештою, вони віддали підлеглим наказ: розстріляти людей з автоматів прямо на місці тортур та підірвати будівлю з тілами, щоб приховати військовий злочин», - повідомили у СБУ.

Майорам Краснощокову та Васильєву – військовослужбовцям 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу росії – оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Нагадаємо, минулого тижня трьом солдатам рф оголосили про підозру.

До цього прокуратура повідомила про підозру військовому росії у тортурах цивільного на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: