Підозра двом військовим рф: катували місцевих і намагалися зґвалтувати неповнолітню

Читать на русском
Російські окупаційні війська на тимчасово захоплених територіях Чернігівщини катували місцеве населення і намагалися зґвалтувати неповнолітню.

Чернігівська обласна прокуратура повідомила про підозру двом військовослужбовцям збройних сил російської федерації, які на тимчасово захопленій території Чернігівської області знущалися над цивільними і намагалися зґвалтувати неповнолітню.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Жорстоке поводження з цивільними та сексуальне насилля над неповнолітньою - двом військовим рф повідомлено про підозру. За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури встановлено військовослужбовців збройних сил РФ, які знущалися над мирними мешканцями під час окупації частини Чернігівської області. Обом повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

За даними слідства, група військовослужбовців рф у березні 2022 року, перебуваючи в одному з населених пунктів Чернігівського району, жорстоко поводилися з цивільним населенням. Підозрювані оселилися в будинку, де проживала сім'я - неповнолітня дівчина, її брат та бабуся. Один з військовослужбовців – командир підрозділу, неодноразово намагався зґвалтувати 16-річну дівчину, застовуючи до неї фізичне та психологічне насильство. З метою подолання опору бив її по голові зброєю та душив. Погрожував вбити її рідню і віддати потерпілу для зґвалтування іншим військовослужбовцям рф

«Також військовослужбовці РФ неодноразово в морозну погоду утримували брата дівчини на подвір'ї будинку в кайданках та без верхнього одягу, наносили тілесні ушкодження. Наразі встановлюються інші військові зс рф, причетні до вчинення злочинів проти мирного населення», – додали в ОГП.

Нагадаємо, раніше прокурори повідомили про підозру російському генералу, який наказав бомбити Харків та область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: