ВАКС знову продовжив розслідування справи про продаж пам'яток Одеси

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 3 вересня строк розслідування справи за підозрою директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації Віктора Лунгула у зловживанні владою, що спричинило збитки у понад 80 млн грн.

Таке рішення 1 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як стверджував детектив, 3 червня закінчувався строк слідства у справі. Оскільки наразі розслідування завершити неможливо, то детектив попросив продовжити його. Суддя клопотання задлонольнив частково.

«Клопотання детектива Національного бюро продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42019000000001439 від 08.07.2019, – задовольнити частко. Продовжити строк досудового розслідування до десяти місяців, тобто до 3 вересня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП розпочали розслідувати справу про продаж пам'яток Одеси. За його результатами органи правопорядку повідомили про підозру посадовцю Одеської ОДА Лунгулу.

За версією слідства, він реалізував схему, внаслідок якої громада Одеси втратила дві пам'ятки архітектури – «Дачу «Маразлі» та «Маєток Фабрицького» – і низку будівель та земельної ділянки, на якій вони розташовані.

Як стверджували у НАБУ і САП, об'єкти передали приватній компанії в оренду строком на 10 років, а в подальшому посадовець забезпечив включення цих об'єктів до переліку тих, що підлягають приватизації. У 2018 році, будівлі продали за 29,7 млн грн компанії-орендарю, що майже вдвічі дешевше за ринкову вартість, встановлену експертизою.

У відомстві зазначили, що покупець також отримав право користування земельною ділянкою понад 1,2 га, яку, на момент продажу, юридично не оформили. Як встановила експертиза, вартість права користування такою ділянкою на момент продажу становила понад 56 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: