Продаж пам'яток Одеси: НАБУ вручило підозру чиновнику ОДА

Читать на русском
НАБУ та САП повідомили директору Департаменту будівництва та дорожнього господарства Одеської ОДА про підозру у справі про продаж дачі Маразлі та маєтку Фабрицького.
facebook.com/nabu.gov.ua

НАБУ та САП повідомили директору Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОДА про підозру у зловживанні владою, що спричинило збитки у понад 80 млн грн. Зокрема – продаж за заниженою вартістю двох пам'яток архітектури.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ у середу, 3 листопада.

НАБУ оголосило в розшук одеського бізнесмена ГалантерникаДетектив Національного бюро виніс постанову про оголошення в розшук одеського бізнесмена, якого підозрюють у створенні злочинної організації.

За інформацією «Слово і діло» йдеться про Віктора Лунгула та про приватну компанію ТОВ «Крок вперед».

Як заявили в НАБУ, чиновник реалізував схему, внаслідок якої громада Одеси втратила дві пам'ятки архітектури — «Дачу «Маразлі» та «Маєток Фабрицького» — і низку будівель та земельних ділянок, на якій вони розташовані.

«Об’єкти передали приватній компанії в оренду строком на 10 років, а в подальшому посадовець забезпечив включення цих об’єктів до переліку тих, що підлягають приватизації. У 2018 році, будівлі продали за 29,7 млн грн компанії-орендарю, що майже вдвічі дешевше за ринкову вартість, встановлену експертизою», - розповіли в НАБУ.

У відомстві зазначили, що покупець також отримав право користування земельною ділянкою понад 1,2 га, яку, на момент продажу, юридично не оформили.

Як встановила експертиза, вартість права користування такою ділянкою на момент продажу становила понад 56 млн. грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж Одеською облрадою дачі Маразлі ще з 2019 року.

Також НАБУ розслідує продаж Нацагентством з розшуку та менеджменту активів землі на Одещині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: