З російського ринку йде виробник пральних машин і світовий лідер в індустрії ліфтів

Читать на русском
З російського ринку йде фінська компанія KONE та американський виробник пральних машин Whirlpool.

Світовий лідер індустрії ліфтового обладнання та ескалаторів, фінська компанія KONE, вирішила піти з російського ринку.

Про це йдеться на сайті компанії.

У росії заявили, що їм може знадобитися 10 років для повернення економіки на довоєнний рівеньУ росії вже визнали, що через західні санкції їм може знадобитися десять років, щоб повернути економіку на рівень 2021 року.

«Угода про купівлю акцій з місцевим менеджментом підлягає схваленню відповідними регулюючими органами в росії та, як очікується, буде закрита протягом четвертого кварталу 2022 року. Сума запланованої угоди не розголошується. Після закриття угоди бізнес працюватиме самостійно під іншим брендом. У рамках пропозицій KONE погодилася постачати запасні частини до росії на перехідний період до трьох місяців після закриття», – йдеться у заяві.

У компанії зазначили, що на росію припадає менше 1% світових продажів KONE, і в даний час в компанії працює близько 650 осіб в рф, які обслуговують близько 1500 клієнтів.

Крім того, як повідомляє BBC, з росії йде виробник пральних машин, американська компанія Whirlpool Corporation, яка володіє марками Indesit та Hotpoint. Компанія продає свої активи турецькому виробнику Arcelik.

Whirlpool виробляла в росії холодильники та пральні машини на двох заводах у Липецьку, але призупинила роботу на цих майданчиках ще на початку березня.

Нагадаємо, раніше Coca-Cola оголосила про припинення продажу на території росії.

Крім того, корпорація IKEA заявила про повний вихід з ринку російської федерації та продаж своїх чотирьох фабрик.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: