У YouTube пояснили, чому вирішили не йти з росії

Читать на русском
Команда YouTube вирішила не йти з росії, але докладає зусиль для боротьби з поширенням контенту з недостовірною інформацією.

Команда YouTube вирішила не йти з росії, але докладає зусиль для боротьби з поширенням контенту з недостовірною інформацією.

Про це заявила генеральний директор компанії Сьюзен Воджицьки під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми проводимо величезну кількість розслідувань, і хочемо бути впевненими, що докладається максимум зусиль для боротьби з дезінформацією», - сказала вона.

За її інформацією, YouTube продовжить працювати в росії, щоб забезпечити доступ до об'єктивної інформації про події в Україні.

«Саме це причина, чому ми ще працюємо в росії, тому що вважаємо за важливе давати росії незалежні новини», - зазначила вона.

Вона також навела приклад контенту, який дезінформує про коронавірус, зокрема, поширення інформації про те, що нібито 5G викликає коронавірус.

«Ми дійсно бачили, як люди атакували обладнання 5G, тому що вони думали, що воно викликає COVID-19 й це буде прикладом того, що ми вилучимо», - пояснила вона.

Воджицьки зазначила, що натомість буде підняття авторитетної інформації.

«Якщо ви маєте справу з делікатною темою, як, наприклад, новини, здоров'я, наука, ми переконаємося, що те, що ми рекомендуємо, надходить від перевіреного, відомого, надійного джерела», - наголосила вона.

Раніше ми повідомляли, що Google заблокував YouTube-канал держдуми росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: