Війна з росією: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Читать на русском
ЗСУ відбили штурмові дії російської армії на Харківському напрямку, а також відкинули ворога назад на Слов'янському напрямі. Окупанти досі намагаються взяти під контроль дорогу Бахмут – Лисичанськ.

Збройні сили України відбили штурм російської армії на Харківському напрямку та зупинили спробу наступу на Слов'янському напрямі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках ЗС Білорусі проводить планове тренування із залучення вузлів зв'язку пунктів управління.

На Сіверському напрямку агресор завдав вогневого ураження зі ствольної та реактивної артилерії в районах Покровка, Старикове, Порозок та Верхня Пожня Сумської області.

На Харківському напрямку росіяни зосередилися на недопущенні просування наших військ до державного кордону України, продовжують ведення штурмових дій з метою покращення тактичного становища та сковування дій підрозділів Сил оборони.

Крім того, окупанти завдали авіаудару в районі населеного пункту Явірське та обстріляли з артилерії елементи інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Руська Лозова, Старий Салтів, Перемога, Чепіль та Мілова.

Голова ГУР допустив терміни, коли бойові дії в Україні знизяться майже до нуляВ Україні у серпні відбудуться певні події, які означатимуть переломний момент у війні проти росії.

Українські військові успішно відбили штурмові дії супротивника у напрямку Довгалівка – Залиман – окупанти відійшли.

На Слов'янському напрямі ворог веде штурмові дії у напрямку Довгеньке – Долина та створює умови для наступу на Слов'янськ. Основні зусилля зосереджується на продовженні наступу у напрямку Ізюм – Слов'янськ.

Також ЗСУ зупинили спробу ворожого наступу у напрямку Довгеньке – Долина та відкинули ворога назад.

На Краматорському напрямі активних дій ворог не вів.

На Лисичанському напрямку окупанти, крім застосування мінометів та ствольної артилерії, завдали авіаударів у районах населених пунктів Миколаївка та Яківлівка.

Ворог веде штурмові дії у напрямку Вовчоярівка – південна околиця Лисичанського НПЗ, бойові дії продовжуються. Крім того, армія рф не залишає надії взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють з артилерії райони Костянтинівки, Білогорівки, Виїмки, Покровського, Бахмута і Соледара. Також ворог проводить штурмові дії у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противник не вів, обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Водяне, Авдіївка, Катеринівка, Комар, Щербаки, Зелений Гай та Новоданилівка. Наніс авіаудари поблизу Кам'янки, Авдіївки та Шевченка.

Наші воїни відбили штурм у напрямку Єгорівка – Павлівка: ворог із втратами відійшов.

На Южнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення нашими військами контрнаступних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Ударна авіація Повітряних Сил завдала потужних авіаударів по позиціям окупантів. Фактично за всіма напрямками ведення бойових дій українські штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м здійснили до двадцяти групових бойових вильотів.

Нагадаємо, станом на 27 червня російські окупанти застосували проти України понад 2800 ракет усіх видів – крилатих, авіаційних, сухопутних, морського базування.

За словами глави української розвідки, росія не має наміру виводити війська з України, адже це означало б не лише поразку у війні як таку, а й крах державності рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: