Молдова допоможе Україні з розмінуванням – Санду

Читать на русском
Молдова готова допомогти Україні з розмінуванням її територій та післявоєнному відновленні.
president.gov.ua

Молдова готова допомогти Україні з розмінуванням та післявоєнним відновленням.

Про це заявила президент Молдови Майя Санду на пресконференції за результатами переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у понеділок у Києві.

Саміт ЄС погодив статус кандидатів для України та МолдовиЄвропейська рада щойно схвалила рішення щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата у члени ЄС. Історичний момент.

«Молдова має широкий міжнародний досвід у гуманітарних місіях, місіях із розмінування у різних регіонах світу, і ми готові надати підтримку у цій сфері для України разом з іншими країнами та міжнародними організаціями. Молдова – це маленька країна зі скромними інструментами, але ми готові надати нашу підтримку у повоєнному відновленні України», - сказала Санду.

Вона розповіла, що вони із Зеленським обговорили економічну співпрацю, і особливу увагу приділили енергетичному сектору.

«Обидві наші сторони підтвердили готовність посилювати співпрацю, щоб забезпечити енергетичну безпеку наших держав під час блокади українських портів у Чорному морі. Молдова стала важливим транзитною країною для українських товарів. Ми готові надавати підтримку у цьому сенсі, зараз ми розвиваємо новий транзитний потенціал через залізницю та автомобільні дороги», - наголосила президент.

Нагадаємо, Майя Санду сьогодні перебуває з візитом у Києві.

У ДСНС раніше повідомляли, що на розмінування України піде до 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: