Харківський експосадовець оскаржив обвинувальний вирок у шахрайстві

Читать на русском
Апеляційна палата одержала та відкрила провадження за скаргою захисника обвинуваченого колишнього посадовця Харківської ОДА.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок колишньому директору департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрію Винниченку, якого засудили до 7 років позбавлення волі і конфіскацією всього майна.

Таке рішення 23 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Сініченка Ігоря Сергійовича, поданою в інтересах обвинуваченого (Андрія Винниченка – ред.), на вирок Вищого антикорупційного суду від 18 травня 2022 року. Надіслати учасникам судового провадження копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та інформацією про їхні права й обов'язки. Встановити учасникам судового провадження строк для подання в письмовій формі заперечення на апеляційну скаргу - 5 днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття апеляційного провадження», – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав Винниченка винним. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією всього належного йому майна, з позбавленням шостого рангу державного службовця та забороною обіймати посади на державній службі протягом 3 років. Також суд узяв під варту Винниченка прямо у залі суду.

Раніше Винниченку вручили підозру у вчиненні наступних злочинів: у закінченому замаху на шахрайське заволодіння 1,32 млн грн та у підбуренні до цього закінченого замаху, а також у закінченому замаху в наданні неправомірної вигоди.

Слідство встановило, що посадовець ОДА, який у минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТзОВ, яке потребувало приєднати свої електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». «Вартість» послуг із підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт потужностей. Його викрито одразу після отримання 1,32 млн грн неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: