Велика Сімка погодила реакцію на агресивні дії Росії

Читать на русском
Україна була однією з основних тем зустрічі глав МЗС Великої Сімки поряд із загрозою Китаю і ядерною програмою Ірану
Ілюстративне фотоГолос Америки

Країни Великої Сімки (G7), чиї міністри 10 грудня зустрілися в Ліверпулі, прийшли до спільного знаменника щодо наслідків для Росії, якщо остання вирішить здійснити військове вторгнення в Україну.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters з посиланням на представника Державного департаменту США.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Дипломат розповів агентству, що Україна була однією з основних тем зустрічі поряд із загрозою Китаю і ядерною програмою Ірану. Учасники переговорів висловили стурбованість зосередженням військ РФ біля українського кордону і вважають, що конфлікт все ж можна вирішити дипломатичним шляхом, в іншому випадку Росію очікують серйозні наслідки.

«Якщо ж Москва вирішить не йти цим шляхом, то у відповідь будуть масштабні наслідки та жорсткі витрати, і G7 абсолютно єдина в цьому» - додав він.

Нагадаємо, раніше глава Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив з послами G7 і Європейського Союзу ситуацію з безпекою біля кордонів України і мирний процес по Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: