У МОЗ озвучили результати епіднагляду за холерою

Читать на русском
Тільки за червень лікарі обстежили понад 500 осіб із кишковими інфекціями – холеру не виявили ні в кого.
фото Радіо Свобода

В Україні цього року поки що не зафіксовано випадків холери. Лише за червень лікарі обстежили понад 500 осіб із кишковими інфекціями – холеру не виявили ні у кого.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у п'ятницю, 24 червня.

У КМДА прокоментували заяви про нібито холерну паличку у воді з-під крануІнформація про холерну паличку в Києві - фейк та частина інформаційної війни. Якість водопровідної води у Києві відповідає санітарним нормам.

«З 1 червня розпочався посилений епіднагляд за холерою. Так відбувається щоліта, адже це сприятливий час для поширення цього захворювання. За перші два тижні з 1874 пацієнтів із гострими кишковими інфекціями на наявність холери було обстежено 545 осіб. Холерних вібріонів у обстежених не виявили», - розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Також проводиться дослідження зразків навколишнього середовища. Було досліджено понад 550 проб прісної води, 47 проб морської води та 215 проб стічної води.

За результатами досліджень холерних вібріонів також не виявлено.

У МОЗ нагадали, що джерелом збудника холери є людина, яка сама є носієм вібріонів. Найчастіше вона передається при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, їжі, яку готувала інфікована особа, купання в заражених водоймах і через побутові контакти.

Нагадаємо, у Маріуполі можливий спалах холери, про який попереджала ВООЗ. Окупанти вивезли реагенти для тестування та готуються до запуску «інфекційки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: