Дача хабарів дружківському судді: двох обвинувачених оголосили в розшук

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив у розшук двох фігурантів справи про передачу неправомірної вигоди очільнику одного з суддів Донеччини.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук Валерія Мелкумяна та Андрію Ладу, яких обвинувачують у наданні неправомірної вигоди голові Дружківського міського суду Донецької області Геннадію Молібоги, якого судять в окремому провадженні.

Таке рішення 6 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, обидва обвинувачені проживать на території Ясинуватського району Донецької області, в якій тривають воєнні дії. Захисники фігурантів не знають їхнього місця перебування, а тому суд оголосив їх у розшук. Також суд зупинив провадження до розшуку обвинувачених.

Як відомо, ВАКС розділив дві справи Молібоги, в одній з яких обвинувачують Валерія Мелкумяна та Андрію Ладу у дачі хабарів, а в іншій – самого голову Дружківського міськсуду та прокурора Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури Василя Ягупця.

За версією обвинувачення, у грудні 2017 року голова Дружківського міського суду Донецької області Молібога отримав від прокурора місцевої прокуратури Ягупця неправомірну вигоду за ухвалення ним рішення про непритягнення двох інших осіб Лади і Мелкумяна (від яких власне і отримав кошти для передачі судді) до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, справи судді Молібоги передали до антикорупційного суду. Раніше суд передав першу його справу в іншу область. Пізніше, САП направила до суду другу справу Молібоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: