Росіяни наближаються до Лисичанська, окупували Тошківку – Гайдай

Читать на русском
Російські війська зайшли до Тошківки, закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, таким чином наближаючись до Лисичанська. У Сєвєродонецьку продовжуються вуличні бої.
https://t.me/luhanskaVTSA

Російські війська наближаються до Лисичанська, закріплюючись у населених пунктах неподалік. У Сєвєродонецьку тим часом тривають вуличні бої.

Про це повідомив керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Окупанти відкривали вогонь по селах Синецький і Павлоград, по вже зруйнованим мостам і двічі по «Азоту». Пошкоджено територію очисних споруд та одну з прохідних хімічного об'єднання.

Найближчий тиждень буде вирішальним у битві за Сєверодонецьк – ISWЕксперти прогнозують, що росіяни активізують зусилля щодо встановлення повного контролю над Сєверодонецьком та просування на захід у бік кордону Луганської області.

В укриттях заводу зараз перебувають 568 людей, раніше було понад тисячу.

«Важко на Попаснянському напрямку. Ворог зайшов у Тошківку, що дозволило йому посилити вогневий вплив на інші населені пункти. Окупанти вже закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору. Непросто нашим бійцям тримати оборону і в районі Гірського», – розповів Гайдай.

Лисичанськ російські окупанти обстрілюють з артилерії, танків та авіації. «Маємо щонайменше трьох поранених цивільних, ушкодження отримали декілька поліцейських. Ракетні удари витримали будівлі поліції, прокуратури, СБУ», – додав глава ОВА.

Нагадаємо, за словами Олексія Арестовича, на Луганщині склалася важка ситуація для української армії. У районі Сєверодонецька та Лисичанська підрозділам ЗСУ загрожує оточення.

Як заявили в Міністерстві оборони, до Сєверодонецька окупанти щодня можуть підвозити до трьох десятків російських солдатів та офіцерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: