До ВР внесли кандидатуру на посаду омбудсмена

Читать на русском
До парламенту внесено кандидатуру на посаду уповноваженого Верховної ради України з прав людини – замість Людмили Денісової.
Фото: znaj.ua

До парламенту внесено кандидатуру на посаду уповноваженого Верховної ради України з прав людини. Ним може стати народний депутат Дмитро Лубінець.

Про це повідомив голова Ради Руслан Стефанчук у Facebook у вівторок, 21 червня.

Звільнення Денісової: у «Слузі народу» пояснили суть претензій до омбудсменаУ СН заявили, що омбудсмен Людмила Денісова з початку війни майже не виконувала своїх повноважень щодо правозахисної діяльності, вела незрозумілу медійну активність і часто виїжджала за кордон.

«Відповідно до вимог законодавства, вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної ради України з прав людини», - наголосив голова парламенту.

Дмитра Лубінця у 2019 році було обрано до ВР 9 скликання як безпартійного самовисуванця по 60 округу (Донецька область). Член депутатської групи «За майбутнє». Він голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин та міжнаціональних відносин.

Нагадаємо, наприкінці травня Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмена. При цьому називалися чотири можливі кандидати на посаду омбудсмена.

Раніше Денісова розповідала про страшні злочини російських ґвалтівників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: