Прем'єр Словенії підтримав ідею передачі Україні комплексів С-300

Читать на русском
Янша також прокоментував інформацію про те, що Україна змінить Конституцію для фіксації відмови від свого курсу в НАТО
Янез ЯншаGetty Images

Прем'єр-міністр Словенії Янез Янша вважає, що ідея переправлення в Україну систем протиповітряної оборони С-300 з країн НАТО та Європейського Союзу заслуговує найгарячішого схвалення.

Про це Янша розповів в ефірі американського телеканалу CNN.

Дупа є, а слова немає. Колонка Леоніда ШвецяВся сукупність обставин та запеклий опір українського народу, який не оцінив свого щастя у вигляді приходу визволителів, можуть призвести до того, що російська агресія перерветься зовсім несподівано й раптово.

«Так, я підтримую це, тому що це системи, яких найбільше потребує Україна. Однак я не підтримую публічне інформування про те, що ми їм передаємо» — сказав Янша.

Янша також прокоментував інформацію про те, що Україна змінить Конституцію для фіксації відмови від свого курсу в НАТО. На його думку, після війни Альянс сам повинен запросити Україну до свого складу.

«Я думаю, що вони прийняли якесь прагматичне рішення, тому що після того, як вони виграють цю війну, я думаю, НАТО захоче, щоб вони приєдналися. Коли вони переможуть у цій війні, українська армія буде однією з найсильніших, якщо не найсильнішою армією на європейському континенті» - резюмував він.

Нагадаємо, Україна може отримати системи протиповітряної оборони С-300 від Словаччини. Попередньо, в Кошице вже погодилися надати їх Україні в обмін на інші системи ППО від країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: