Війна з росією: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Читать на русском
Ключовими для російської армії залишаються Сєвєродонецький та Бахмутський напрямки. На Харківському напрямку окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ до держкордону.

Російська армія основні зусилля зосередила на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах. Крім того, окупанти завдали артилерійських та авіаційних ударів по мирних населених пунктах.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без значних змін.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії Західного військового округу та підрозділи повітрянодесантних військ для прикриття ділянки російсько-українського кордону в Брянській та Курській областях. У Брянській області ворог розгорнув у зенітний ракетний дивізіон ЗРК С-300В4.

На Слобожанському напрямку противник завдав авіаційного удару та здійснив артилерійський обстріл у районах населених пунктів Тимофіївка та Морозова Долина.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджуються на недопущенні просування сил оборони до кордону України. Противник інтенсивно обстрілював з артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Малі Проходи, Дементіївка, Петрівка, Верхній Салтів, Рубіжне та околиці Харкова.

Резніков запевнив, що Україна не використовуватиме зброю для нападу на росію і назвав три етапи війниЗа словами Резнікова, на першому етапі Україна має зупинити російську навалу, на другому – вийти на позиції станом на 24 лютого, на третьому – деокупувати усі свої території.

На Слов'янському напрямку ворог завдавав вогневого ураження зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Чепіль, Пришиб, Протопопівка, Велика Комишуваха, Дібрівне, Вірнопілля, Маяк, Курулька, Богородичне, Мазанівка, Краснопілля та Долина.

На Донецькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. Інтенсивно застосовує авіацію.

На Сєверодонецькому напрямку противник обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Лисичанськ, Лисичанськ, Сиротине, Воронове, Борівське, Біла Гора, Устинівка, Мирна Долина, Тошківка та завдав авіаудари літаками Су-25 поблизу Білої Гори та Мирної Долини. Продовжуються бойові дії за встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком.

На Бахмутському напрямку протягом доби ворог здійснив обстріл зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Оріхове, Золоте-3, Миколаївка, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Покровське, Клинове, Зайцеве і Нью-Йорк. Противник завдав авіаудару поблизу Яковлівки та ракетні удари поблизу Майського, Доломітного, Зайцева та Нью-Йорка.

На Лиманському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах намагається не допустити перегрупування підрозділів наших військ. З артилерії різних калібрів здійснював обстріли в районах населених пунктів Калинове, Очеретине, Бердичі, Желанне, Тоненьке, Сєверне, Орлівка, Семенівка, Веселе, Авдіївка, Нетайлове, Водяне, Опитне, Первомайське, Піски, Красногорівка, Марʼїнка, Новомихайлівка, Павлівка, Шевченко, Велика Новосілка, Времівка, Ольгівське, Зелене Поле, Новопіль, Темирівка, Полтавка, Малинівка, Червоне, Залізничне, Гуляйпільське, Новоданилівка, Оріхів та Камʼянське.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні настання наших військ. Активних дій не вів. Здійснював вогневе ураження зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Червоний Яр, Мурахівка, Калинівка, Зелений Гай, Квітневе, Поляна, Червона Долина, Широке, Благодатне, Зоря та Лупарево.

В Акваторії Чорного та Азовського морів у готовності перебувають п'ять носіїв крилатих ракет морського базування.

Нагадаємо, за інформацією журналістів The New York Times, російські війська під час бойових дій в Україні застосували щонайменше 210 видів забороненого міжнародними конвенціями озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: