У ЦПД при РНБО розвінчали нову партію фейків щодо від'їзду чоловіків за кордон

Читать на русском
Російська пропаганда продовжує продукувати фейки щодо пропускного режиму на кордоні з метою дестабілізації українського суспільства
Ілюстративне фотоdengi.informator.ua

Російські окупанти поширили чергову порцію фейків щодо порядку перетину державного кордону України під час воєнного стану. Так, вони заявили, що чоловікам-артистам нібито можна виїжджати за кордон, а чоловікам з трьома і більше дітьми - не можна.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України у своєму Telegram.

Деяким чоловікам можуть дозволити виїжджати за кордон України: які категорії та умовиМінцифри разом з Міноборони, Генштабом й Мінекономіки створюють механізм, який дозволятиме виїжджати на короткий термін за умови гарантій, що людина повернеться до України.

«Виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років дозволяється у випадку, якщо вони здійснюють збір та перевезення гуманітарної допомоги для українських військових, або ж зібрані кошти з концертів та їхніх виступів спрямовуються на потреби ЗСУ» - прокоментували в ЦПД один з фейків.

Також у центрі повідомили, що інформація про нібито непропуск на кордоні чоловіків, які мають трьох і більше дітей, є фейком.

«Виїзд за кордон чоловіка, який виховує трьох і більше дітей, допускається. Але якщо хтось із дітей вже повнолітній, то це виключення вже не застосовується. Різні прізвища не впливають на можливість виїзду. Головне - щоб у свідоцтвах про народження дітей було вказано, хто є їхнім батьком» - пояснили в ЦПД.

Аналогічно фейком російської пропаганди є інформація, що з України нібито не випускають чоловіків, які навчаються за кордоном на денній (очній) формі навчання.

Нагадаємо, зараз в Міноборони не розглядають питання щодо проведення мобілізації жінок, а новини про можливе їх залучення до війська є ні чим іншим, як фейком, поширюваним російськими пропагандистами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: