США виділять Україні значні гроші на оборону у 2023 році

Читать на русском
Відзначається, що загальний розмір оборонного бюджету США складе 847 млрд доларів. Серед інших основних витрат на армію закладена також військова допомога Україні
Ілюстративне фотоAP Photo

У Сенаті США схвалили виділення додаткових 45 мільярдів доларів для збільшення оборонного бюджету країни у 2023 році. При цьому більша частина з грошей пропонується для допомоги Україні.

Про це йдеться в проєкті бюджету США на 2023 фінансовий рік, який опубліковано на сайті Комітету Сенату США з питань Збройних Сил.

РСЗВ HIMARS скоро прибудуть в Україну, українські військові майже завершили навчання – ПентагонЗараз у росіян більше можливостей в артилерії - але це ненадовго, оскільки скоро в Україні буде достатньо систем зразка НАТО

Відзначається, що загальний розмір оборонного бюджету США складе 847 млрд доларів. Серед інших основних витрат на армію закладена також військова допомога Україні - так, «Ініціатива сприяння безпеці України», як фінансована урядом програма, отримає 800 млн доларів для потреб Києва. Серед іншого, також буде виділено 2,7 млрд доларів на виробництво ПТРК Javelin та ПЗРК Stinger, які активно застосовуються українською армією.

Крім цього, США посилюють витрати на ядерні озброєння. Так, всупереч наполегливим побажанням Білого дому, в бюджеті закладені витрати на розробку нової ядерної крилатої ракети морського базування, а 12 кораблів замість виведення зі складу флоту отримають фінансування для подальшої експлуатації. Така ж ситуація з вільнопадаючою атомною бомбою b83 потужністю до 1,2 мегатонни - вона залишатиметься на озброєнні.

Власну версію до 22 червня надасть аналогічний комітет Палати представників США. Передбачається, що законопроєкти будуть проголосовані до того, як конгресмени та сенатори покинуть столицю на серпневих канікулах.

Нагадаємо, в середу, 15 червня, президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським і оголосив про виділення нового пакету оборонної допомоги на суму в мільярд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: