ВСУ досягли успіху на Херсонщині, закріпившись на східному березі річки Інгулець – британська розвідка

Читать на русском
У британській розвідці заявили, що ЗСУ досягли певних успіхів у Херсонській області. У той час, як росія сконцентрувала наступ на центральній ділянці Донбасу.

Збройні сили України нещодавно досягли певних успіхів завдяки контратаці у південно-західній частині Херсонської області, у тому числі закріпившись на східному березі річки Інгулець.

Про це йдеться у розвідувальному звіті британського Міністерства оборони.

Контратака ЗСУ у Херсонській області зриває плани росії щодо створення оборони та контролю над регіоном – ISWКонтрнаступ ЗСУ у Херсонській області завадить російським військам окопатися та зміцнити контроль над регіоном.

Росія тим часом продовжує спроби атакувати у Сєвєродонецьку, але українська оборона тримається. У британській розвідці вважають малоймовірним, що будь-яка зі сторін значно просунулася вперед за останні 24 години.

«У той час, як росія концентрує свій наступ на центральній ділянці Донбасу, вона залишається в обороні на своїх флангах. Українські сили нещодавно досягли певних успіхів, завдавши контрудару у південно-західній частині Херсонської області, у тому числі закріпившись на східному березі річки Інгулець. Оскільки фронт окупованої зони сягає більш ніж на 500 км, і росія, і Україна стикаються з однаковими проблемами у підтримці оборонної лінії при вивільненні боєздатних бойових частин для наступальних операцій», – йдеться у звіті.

В окупованій Херсонській області росія продовжує свою насильницьку політику, вводить рубль і збирається запровадити у школах російську навчальну програму. «Росія, швидше за все, стверджуватиме, що окупація Херсона свідчить про покращення управління та підвищення рівня життя українського народу», – зазначили у розвідці.

Нагадаємо, російські сили розпочали відведення військ з позицій у Запорізькій області. Аналітики ISW назвали два можливі пояснення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: