Росія втратила 20-30% своєї бронетехніки – американський генерал

Читать на русском
За оцінкою генерала США Марка Міллі, російська армія втратила 20-30 відсотків бронетехніки. Нинішню фазу війни він назвав дуже жорстокою битвою на виснаження, майже подібну до Першої світової війни.
EPA-EFE

З початку вторгнення в Україну російська армія втратила від 20% до 30% наявної у неї бронетехніки.

Таку оцінку дав голова Об'єднаного комітету начальників штабів, генерал Марк Міллі, повідомляє Sky News.

«Це значні втрати, це величезна кількість», – сказав Міллі у розмові з журналістами у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Генерал Годжес спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть до контрнаступу на ДонбасіГенерал США Годжес вважає, що кульмінація боїв на Донбасі настане у серпні, а наприкінці літа або у вересні ЗСУ зможуть розпочати контрнаступ.

За словами Міллі, незважаючи на те, що російські сили на Донбасі перевершують українські за чисельністю, встановлення повного контролю над сходом ще не є «вирішеним питанням». «На війні немає неминучості. На війні є багато поворотів. Тож я не сказав би, що це неминуче», — зазначив генерал, цитує його CNN.

Нинішню фазу війни Міллі оцінив, як «дуже жорстоку битву на виснаження, майже подібну до Першої світової війни».

«Росіяни зіткнулися з багатьма проблемами. У них проблеми з командуванням та контролем, проблеми з логістикою. У них є проблеми з моральним духом, проблеми з лідерством та багато інших проблем. І росіяни зазнали величезних втрат», – констатував він.

Раніше колишній директор американського ЦРУ Девід Петреус назвав проблеми армії росії.

Нагадаємо, як сказав Марк Міллі, обіцяні США реактивні системи залпового вогню HIMARS разом із боєприпасами надійдуть до України до кінця червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: