Росія почала ввозити сім'ї військових рф до окупованого Херсону – Маляр

Читать на русском
РФ активізувала ввезення сімей російських військових до Херсону. Вони самовільно заселяють залишені будинки та квартири українців.

Росія активізувала ввезення сімей військовослужбовців російських окупаційних військ до Херсона, вони самовільно заселяють залишені будинки та квартири українців.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр на брифінгу у Києві у четвер, 16 червня.

Паспорти рф в окупованих Херсоні та Мелітополі видаються, як квиток для втечі – ЗеленськийКартина роздачі російських паспортів - це більше схоже не на чергу за паспортами, а на спробу отримати квиток, щоб втекти, коли ВСУ деокуповуватиме території

«З боку росії активізувалося ввезення сімей військовослужбовців російських окупаційних військ у захоплені російським агресором українські населені пункти. Зокрема йдеться про Херсон. Новоприбулі, так звані російські переселенці, самовільно заселяють залишені будинки та квартири українських громадян, які виїхали, рятуючи своє життя, з початком широкомасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого», - сказала Маляр.

Крім того, російські окупанти посилюють заходи щодо примусової паспортизації населення захоплених ними територій, додала заступник голови Міноборони.

Нагадаємо, українські військові другий тиждень поспіль мають тактичні успіхи щодо просування у бік Херсона.

Наразі ЗСУ знаходяться приблизно за 18 км від міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: