На кількох напрямках точаться бої, окупанти шукають слабкі місця в українській обороні – Генштаб

Читать на русском
На Слов'янському напрямі окупанти ведуть штурмові дії, на Слобожанському – перегруповують війська для нарощування наступальних можливостей.

На Слов'янському, Донецькому, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках продовжуються штурмові та бойові дії, росіяни намагаються знайти слабкі місця в українській обороні. Окупанти також продовжуються спроби встановити повний контроль над Сєвєродонецьком.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках у рамках перевірки бойової готовності одна з механізованих бригад Білорусі відпрацювала розгортання пунктів прийому мобілізаційних ресурсів із практичним прийомом військовозобов'язаних.

На Сіверському напрямку противник для демонстрації присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони продовжує утримувати підрозділи армії росії у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Слобожанському напрямку противник перегруповує війська з метою нарощування наступальних можливостей.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує утримання зайнятих рубежів. З метою сковування наших підрозділів та недопущення переходу в наступ ворог здійснював інтенсивні артилерійські обстріли, у тому числі з РСЗВ у районах населених пунктів Базаліївка, Уди та Верхній Салтів.

Війна в Україні досягає поворотного моменту: на Заході назвали три можливі сценарії розвитку подійНа Заході вважають, що війна в Україні досягає своєї критичної точки і розглядають три сценарії подальшого розвитку подій – подальший успіх росії на сході, тупикова ситуація на фронті, і є ще найменш імовірний сценарій.

На Слов'янському напрямі агресор веде штурмові дії, шукає слабкі місця в оборонних позиціях наших військ. Обстрілював з артилерії різного калібру громадянську інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вірнопілля.

На Донецькому напрямку противник веде бойові дії вздовж лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджено на Бахмутському напрямку.

На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів, обстріляв наші підрозділи із ствольної артилерії у районі Піскунівки.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни продовжують вогневий вплив на підрозділи наших військ із усіх наявних вогневих засобів у районах населених пунктів Білогорівка, Лисичанськ, Сєверодонецьк.

Ворог не припиняє спроби встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк – бої продовжуються.

На Бахмутському напрямку ворог робить штурмові дії з метою покращення тактичного становища. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Вовчоярівка.

На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування дій підрозділів наших військ у районах населених пунктів Новобахмутівка, Водяне, Первомайське, Микільське, Антонівка, Гуляйполе, Новопіль та Оріхів.

На напрямі Єгорівка – Шевченка наші воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу супротивника.

На Південнобузькому та Таврійському напрямах супротивник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ.

В акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про ситуацію у Луганській області. За його словами, окупаційні війська зосередили на півночі області свої основні ударні сили та намагаються атакувати одночасно на дев'яти напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: