Коли цього року буде перерахунок пенсій – графік ПФУ

Читать на русском
Українським пенсіонерам мають перерахувати пенсії 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня цього року. Докладніше – у новині.

Українським пенсіонерам до кінця 2022 року ще кілька разів перерахують виплати. За графіком перерахунок пенсій заплановано на 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня.

Графік опублікував сьогодні Пенсійний фонд України.

Передбачено проведення таких перерахунків пенсій:

  • з 1 липня та 1 грудня – у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб: з липня – до 2 тисяч 27 грн, з 1 грудня – до 2 тисяч 93 грн. Збільшаться розміри мінімальної та максимальної пенсій, складові пенсійної виплати, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму.

  • З 1 жовтня перерахунок пенсій буде проведено у зв'язку із зростанням мінімальної зарплати до 6,7 тисяч грн. Виросте розмір мінімальної пенсії за віком у непрацюючих осіб віком 65 років та старших і які мають страховий стаж – чоловіки не менше 35 років, жінки – не менше 30 років.

  • З 1 жовтня українцям віком 70-75 років буде встановлено додаткову виплату у розмірі 300 грн.

Крім того, повідомили у ПФУ, у громадян старше 70 років, яким пенсія призначена відповідно до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» і які мають стаж 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюється на рівні 3 тисяч гривень .

  • З 1 грудня громадянам віком до 70 років, страховий стаж яких становить мінімум 35 років для чоловіків та 30 – для жінок, які отримують пенсію відповідно до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та не працюють, мінімальна пенсійна виплата буде встановлена на рівні 2,5 тисячі грн.

Нагадаємо, близько 300 тисяч українців не можуть отримати пенсії через війну та окупантів.

Раніше в Кабміні затвердили порядок виплати пенсій та соціальної допомоги на тимчасово окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: