У РНБО розповіли про місцезнаходження і стан захисників «Азовсталі»

Читать на русском
Переважна більшість українських захисників, евакуйованих із Маріуполя, перебувають на окупованій росіянами території Донбасу.
Цензор.НЕТ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що переважна більшість українських захисників, евакуйованих із Маріуполя, перебувають на окупованій росіянами території Донецької області.

Про це він заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону.

«У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інституції, які допомагають у цьому. Тут головне - не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов’язково були виконані, і всі хлопці і дівчата, які сьогодні в полоні, які пройшли Маріуполь, обов’язково повернулися живими і здоровими. Ще раз наголошую: тут головне зараз - не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей. Це дуже тонка річ», - зазначив секретар РНБО.

Перевзувся на льоту: депутат держдуми Слуцький відмовився від слів про обмін захисників «Азовсталі»Росіянин заявив, що він не мав на увазі обміну захисників Маріуполя на кума путіна Віктора Медведчука, а мав на увазі щось інше

Данілов прокоментував інформацію щодо їх місцезнаходження та наголосив, що остаточну кількість полонених українських захисників на окупованих територіях він назвати не може.

«Є інформація, що вони перебувають на території Донецької області. Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це набагато більше. І тому сказати, що всі там перебувають, ми остаточно не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може і всі, перебувають на території Донецької області», - додав Данілов.

При цьому, за його словами, росія відмовилася від ідеї «референдумів» на окупованих територіях.

Напередодні з'ясувалося, скільки українських бійців із «Азовсталі» перебуває у російському полоні.

Нагадаємо, що Україна повернула ще більше 60 тіл загиблих захисників «Азовсталі».

Раніше ми повідомляли, що до Києва привезли вже понад 200 тіл загиблих захисників «Азовсталі».

Також нагадаємо, що ватажок терористів Пушилін погрожує «трибуналом» бійцям ЗСУ, які захищали Маріуполь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: