До Києва привезли вже понад 200 тіл загиблих захисників «Азовсталі» – Жорін

Читать на русском
Візуальне впізнання тіл неможливе через сильну спотвореність - трупи загиблих у дуже поганому стані. Потрібна ДНК-експертиза, що займе кілька місяців
Ілюстративне фотоfocus.ua

Україна вже отримала завдяки процедурі обміну понад 200 тіл загиблих у Маріуполі захисників заводу «Азовсталь», серед яких є і військовослужбовці «Азова». Однак ще стільки ж тіл українських військових все ще залишається в Маріуполі.

Про це написав колишній командир полку Національної гвардії «Азов» Максим Жорін у своєму Telegram.

«Переговори про подальші обміни, про повернення всіх тіл додому тривають. Абсолютно всі тіла повинні бути повернуті, і над цим ми будемо працювати» - повідомив він.

Зазначається, що тіла загиблих були доставлені до Києва. Близько третини з них - військовослужбовці зі складу «Азова». Крім них, є морські піхотинці, прикордонники, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Особи їх не встановлені - приналежність тіл вдалося визначити тільки за формою та шевронами. Візуальне впізнання тіл неможливе через сильну спотвореність - трупи загиблих у дуже поганому стані. Потрібна ДНК-експертиза, що займе кілька місяців.

Нагадаємо, 6 червня росія почала передачу Україні перших загиблих бійців, тіла яких були знайдені на території заводу «Азовсталь» в Маріуполі. 160 тіл ліквідованих в Україні російських окупантів були обміняні на 160 тіл загиблих при обороні Маріуполя українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: