Стало відомо, де утримують військових із «Азовсталі»

Читать на русском
Захисників Азовсталі утримують в Оленівці на Донеччині. Умови утримання виявилися гіршими, ніж домовлялися з росіянами, але військових не катують.

З території заводу «Азовсталь» у Маріуполі вийшли 2 тисячі 449 українських військових. Наразі вони знаходяться в Оленівці Донецької області.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на співрозмовника у розвідці.

«Всі, хто вийшли з «Азовсталі», зараз перебувають в Оленівці (СІЗО в СМТ під Донецьком – ред.). Там 2449 наших людей», – повідомило джерело.

У МЗС росії допустили можливість обміну військових із «Азовсталі»У МЗС росії без будь-яких подробиць допустили можливість обміну українських військових, які захищали Азовсталь.

У статті йдеться про те, що домовленості з росіянами про захисників «Азовсталі» були такими: бійці повинні залишитися живі, жодних тортур, окреме компактне утримання тих, хто вийшов з «Азовсталі», і підготовка їх для обміну, можливість залишити собі один Starlink.

«Ми домовились, що бійці – рядові й офіцери, зможуть жити разом, хоч за звичаєм їх мали інтернувати окремо. Свої лікарі зможуть оглядати бійців, свої кухарі, якщо лишились – зможуть готувати із того, що буде. Вони всі будуть разом. Ми назвали для себе цю історію «Острів надії», – розповів співрозмовник у розвідці.

Проте, як сказав співрозмовник із близького оточення Зеленського, реальність виявилася гіршою за домовленість: «Зрозуміло, що Starlink у наших одразу забрали, умови утримання не дуже, але ми маємо контакт із нашими людьми там, і вони кажуть, що їх не катують принаймні. Якісь ліки є і так далі. Далі треба готуватись до обмінів. Зараз ще всіх мертвих із «Азовсталі» заберемо, не хочемо їм навіть мертвих лишати».

Нагадаємо, як розповідав голова української розвідки, Повітряні сили ЗСУ на 16 вертольотах виконували спеціальне завдання з доставки допомоги військовослужбовцям, які захищали Маріуполь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: