Скільки мільйонерів можуть виїхати з України та росії цього року – дослідження

Читать на русском
За прогнозом аналітиків з України до кінця року можуть виїхати 2,8 тисячі мільйонерів (це 42 відсотки від загальної кількості), з росії – 15 тисяч.

Україну до кінця року можуть покинути близько 2,8 тисяч мільйонерів – це 42% усіх громадян, чиї статки перевищують один мільйон доларів США. З росії, у свою чергу, можуть виїхати понад 15 тисяч мільйонерів (15%).

Про це йдеться у дослідженні глобальної економічної міграції, проведеному аналітичним агентством Henley&Partners.

«Росія втрачає мільйонерів. Заможні люди дедалі більше емігрують із росії щороку протягом останнього десятиліття. Це раннє попередження про проблеми, з якими стикається країна. Розвалу великих країн завжди передувало прискорення еміграції багатих людей, які часто їдуть першими, оскільки у них є для цього кошти», – прокоментував результати аналітик New World Wealth Ендрю Амойлс, який збирав дані для дослідження.

Російські олігархи масово намагаються оскаржити санкції – ЗМІСтаном на початок червня російські олігархи подали в різні суди близько 20 позовних заяв. Вимога одна - негайно зняти санкції

Аналітики зазначили, що вторгнення росії в Україну викличе різкий відтік заможних людей: Україна зазнає найбільшої втрати мільйонерів у відсотковому співвідношенні до свого населення – 42%.

За прогнозом, до першої десятки країн з точки зору припливу заможних громадян увійдуть ОАЕ, Австралія, Сінгапур, Ізраїль, Швейцарія, США, Португалія, Греція, Канада та Нова Зеландія. Окрім того, очікується, що велика кількість мільйонерів переїде до Мальти, Маврикію та Монако. У звіті наголошується, що США та Британія втрачають свою привабливість для багатих людей, а ОАЕ, навпаки, стане місцем №1 для емігрантів-мільйонерів.

Топ-десять країн, у яких прогнозується найвищий відтік мільйонерів, виглядає так: росія, Китай, Індія, Гонконг, Україна, Бразилія, Велика Британія, Мексика, Саудівська Аравія та Індонезія.

«Прогноз на 2022 рік відображає вкрай нестабільну ситуацію у всьому світі. Очікується, що до кінця року 88 тисяч мільйонерів переїдуть до нових країн, що на 22 тисячі менше, ніж у 2019 році. Наступного року прогнозуються найбільші за всю історію міграційні потоки мільйонерів — 125 тисяч людей, оскільки багаті інвестори та їхні сім'ї серйозно готуються до нового постковідного світу», – сказав генеральний директор Henley&Partners Юрг Штеффен.

Амойлс додав, що дані про міграцію є хорошим барометром «здоров'я» економіки: «Заможні люди надзвичайно мобільні, і їхні переміщення можуть стати раннім попередженням про майбутні тенденції в країні. Країни, які залучають до себе багатих людей та їхні сім'ї, як правило, стійкі, з низьким рівнем злочинності, конкурентоспроможними податковими ставками та привабливими можливостями для бізнесу».

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, в яких країнах найбільше мільярдерів та який сумарний розмір їхнього стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: