У Мінагрополітики розповіли, чи вистачить Україні продовольства

Читать на русском
Український агропромисловий комплекс виробляє продукції вп'ятеро більше, ніж її внутрішнє споживання. Тому Україні продовольства вистачить, а от світова продовольча безпека під загрозою.

Україна, попри спроби російських окупантів зірвати посівну кампанію, не залишиться без урожаю. З іншого боку, нинішні запаси продовольства покривають внутрішні потреби країни кілька років уперед.

Про це у колонці для РБК-Україна написав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Україна забезпечена продовольством на два роки вперед, – ОПУкраїна не буде мати проблем з їжею через російську агресію. Продовольства має вистачити на два роки вперед.

«Наприклад, на сьогодні ми маємо багаторічний запас соняшникової олії, кукурудзи та цукру. А щоб уникнути ризиків з нестачею ключових овочів, цьогоріч на заході та в центрі України збільшено площі під продукти борщового набору – капусту, моркву, буряк і картопля. При цьому Мінагрополітики в режимі реального часу відстежує стан забезпечення держави продовольчими товарами та оперативно реагує на будь-які зміни в ситуації», – написав Висоцький.

Він зазначив, що український агропромисловий комплекс виробляє продукції вп'ятеро більше, ніж її внутрішнє споживання. Тому під загрозою зараз перебуває саме світова продовольча безпека, оскільки Україна багато років бере участь у її забезпеченні, експортуючи більшу частину врожаю зернових до країн Європи, Азії та Африки.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що під час посівної кампанії в Україні було засіяно 75% минулорічних площ.

Нагадаємо, за даними ООН, через війну росії в Україні на межі голодної смерті можуть опинитися близько 323 млн людей по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: