Доставлялася за новим маршрутом: до Іспанії прибула перша партія кукурудзи з України

Читать на русском
У понеділок, 13 червня, до порту на північному заході Іспанії прибуло перше судно з 18 тисячами тонн кукурудзи з України.

У понеділок, 13 червня, до порту на північному заході Іспанії прибуло перше судно з 18 тисячами тонн кукурудзи з України. Воно доставлялося за новим маршрутом через Балтійське море.

Про це пише видання CNN.

Російський президент влаштував світові шантаж зерном – БлінкенБлінкен підкреслив, що росія обкрадає українських експортерів і фермерів, намагається отримати вигоду від вкраденого зерна, а також робить все для того, щоб за межами українських кордонів спалахнув голод

За інформацією ЗМІ, вантажне судно Alppila, яке перевозило кукурудзу, прибуло до іспанського порту А-Корунья та має бути розвантажене до вівторка, 13 червня.

«Це перша партія українського зерна, яка досягла північного заходу Іспанії морем, використовуючи новий морський маршрут, відкритий у Балтійському морі, щоб уникнути блокади російським флотом портів України на Чорному морі від початку війни», - йдеться у заяві групи виробників кормів для тварин Agafac.

Відомо також, що ця партія кукурудзи допоможе відновити можливість імпорту з України.

Партія кукурудзи виїхала із західної України на вантажівках до Польщі та Румунії, після чого була завантажена на корабель у польському порту Свиноуйсьце у Балтійському морі.

Раніше ми писали, що уряд Німеччини створить грошовий фонд для прискорення експорту українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: