Стало відомо, скільки тіл загиблих через війну українців ще не ідентифіковано

Читать на русском
Поліція розслідує факти загибелі понад 12 тисяч мирних українців. Але є ще понад 1000 невпізнаних тіл.

Поліція розслідує факти загибелі понад 12 тисяч мирних українців. При цьому 1200 тіл, у тому числі знайдених у братських могилах ще не ідентифіковані.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«По Україні ми отримали повідомлення, відкрили відповідні кримінальні провадження щодо загибелі понад 12 тисяч людей, знайдених, зокрема, у братських могилах», - розповів Клименко.

Він зазначив, що понад 1500 цивільних загинули лише на території Київської області – у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці. Велику кількість людей було знайдено загиблими у своїх будинках та квартирах.

Щодо братських могил, то, як підкреслив Клименко, поки що рано називати конкретні цифри, оскільки щотижня правоохоронці знаходять по декілька нових тіл.

За словами голови Нацполіції, загалом приблизно 75% загиблих – це чоловіки, близько 2% – діти, решта – жінки.

«Це цивільне населення, люди не мали жодного відношення до військових чи правоохоронних структур», - наголосив Клименко.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти більше не діставатимуть тіла загиблих з-під завалів. За даними мерії, у місті може бути понад 22 тисячі жертв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: