Війська рф закріпилися на північній околиці Ізбицького в Харківській області – Генштаб

Читать на русском
Росіяни на Харківському напрямку вели штурмові дії у напрямку Тернова – Ізбицьке та закріпилися на північній околиці Ізбицького. Крім того, в Луганській області окупанти відтіснили ЗСУ із центру Сєверодонецька.

Російські війська вели штурмові дії на напрямі Тернова – Ізбіцьке в Харківській області, і в результаті закріпилися на північній околиці Ізбицького. Крім того, окупанти відтіснили українські підрозділи із центру Сєверодонецька.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без істотних змін.

На Харківському напрямку росіяни зосередилися на веденні позиційної оборони та запобіганні подальшому просуванню ЗСУ до кордону. Противник вів штурмові дії у напрямку Тернова – Ізбіцьке, мав частковий успіх, закріпився на його північній околиці. Здійснив дистанційне мінування можливих шляхів висування наших підрозділів у районі населеного пункту Петрівка, 20 км на схід від Старого Салтова. Проводив повітряну розвідку БПЛА у районі Шестакового.

На Слов'янському напрямку ворожі підрозділи основні зусилля зосереджували на штурмі населених пунктів Долина та Богородичне, успіху не мали. Ворог у рамках логістичного забезпечення військ замінив понад 100 одиниць пошкодженої броньованої та автомобільної техніки.

Ситуація на фронті важка, але ЗСУ мають сили для просування на окремих ділянках – РезніковОлексій Резніков нагадав, що Україна щодня втрачає до сотні військових убитими та до 500 пораненими.

На Донецькому напрямку угруповання російських військ зосередилося на веденні наступу, щоб оточити українські сили в районах Сєвєродонецька та Лисичанська, блокування шляхів логістичного постачання з населеного пункту Бахмут. Тривають заходи щодо поповнення втрат. У напрямку населених пунктів Кремінна та Старобільськ перемістили понад 80 одиниць озброєння та військової техніки, у тому числі важку броньовану техніку та артилерійські системи.

На Лиманському напрямі противник активних бойових дій не вів, продовжував обстріл позицій наших військ.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог за підтримки артилерії вів штурмові дії у Сєвєродонецьку, мав частковий успіх, відтіснив наші підрозділи із центру міста, бойові дії продовжуються. Окупанти обстрілювали з артилерії позиції сил оборони у районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Тошківка.

На Бахмутському напрямку наші воїни успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі населеного пункту Золоте. Закріплюється по рубежу Роти – Миронівка. Для поліпшення тактичного становища та оволодіння панівними висотами безуспішно вів штурмові дії за напрямками Доломітне – Кодема, Доломітне – Новолуганське. Проводив повітряну розвідку БПЛА у районі Покровського.

На Курахівському напрямку ворог завдав авіаудару штурмовиками по позиціями наших військ у районі Красногорівки.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник здійснював вогневий вплив уздовж лінії зіткнення з метою перешкоджання перекиданню резервів на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямку ворог веде позиційну оборону, основні зусилля спрямовуються на утримання раніше захоплених територій.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетного озброєння знаходяться шість носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Нагадаємо, українські військові обстріляли командний пункт, який чеченські бойовики обладнали у Рубіжному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: