Російські окупанти перекинули до Мелітополя танки Т-72Б

Читать на русском
Т-72Б - модернізація основного бойового танка Т-72, розроблена в 1985 році. Т-72Б вважається застарілим варіантом модернізації для цього танка
Фото з місця подійTelegram

Російські окупанти продовжують посилювати свої сили на півдні України всіляким броньованим мотлохом. Так, за застарілими танками Т-62 29 травня в окупованому Мелітополі був зафіксований ешелон, на якому окупаційні війська перевозять танки Т-72Б.

Про це повідомляють українські канали в Telegram.

Точне число танків, які окупанти привезли в Мелітополь, поки що невідомо. Передбачається, що ці танки можуть бути спрямовані на посилення частин окупантів під Гуляйполем і в цілому на запорізькому напрямку.

У МВС пояснили, чим небезпечне використання російськими військовими танка Т-62Війська росії почали використовувати у війні проти України розконсервовані танки Т-62 – для бійців ЗСУ це не дуже добре, бо на знищення цієї техніки слід витрачати снаряди.

Т-72Б - модернізація основного бойового танка Т-72, розроблена в 1985 році. Зараз Т-72Б вважається застарілим варіантом модернізації; сам Т-72 значно поступається танкам Т-64, якими озброєна українська армія, а також більшості західних аналогів. На зберіганні в росії може перебувати до семи тисяч одиниць танків Т-72Б.

При цьому сама модель танка відносна дешева і на відміну від танків Т-64, які за часів СРСР надходили на озброєння виключно частин РА, Т-72 розглядався, як «мобілізаційний танк» - в ньому зручність, надійність і захищеність принесені в жертву його простоті в освоєнні та ціні. Тому танк Т-72 активно постачали на експорт і дозволяли виробляти за ліцензією (польські танки РТ-91 «Твярди» - це по суті ліцензійна копія Т-72). З того часу росія так і не зуміла розробити чогось більш виразного та адекватного; танк Т-64 виявився для них занадто складним, а неодноразово хвалений російський Т-90 - це просто глибока модернізація все того ж танка Т-72.

Нагадаємо, російські війська продовжують використовувати в Україні древній металобрухт. Так, в Херсонську область окупанти підтягнули ешелон з кількома десятками безнадійно застарілих танків Т-62 і РСЗВ такої ж давнини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: