Зросла кількість постраждалих дітей через російську агресію

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну станом на 12 червня постраждали вже 795 дітей.
Укрінформ

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну станом на 12 червня постраждали вже 795 дітей.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Станом на ранок 12 червня 2022 року більше ніж 795 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 287 дітей загинуло та понад 508 поранено», – йдеться в повідомленні.

Найбільше постраждало дітей в Донецькій області – 217, Харківській – 149, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 53, Херсонській – 52, Миколаївській – 48, Запорізькій – 30, Сумській – 17, Житомирській – 15 та у Києві – 16.

Наголошують, що у ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще 16 дітей на Харківщині.

«Зокрема, 3 червня через обстріл окупантами м. Балаклея отримала поранення 11-річна дівчинка. Внаслідок обстрілу м. Харкова 30 травня з мінно-вибуховими пораненнями до лікувального закладу доставлено 16-річного хлопця. Також, стало відомо, що внаслідок обстрілу автомобіля на початку військової агресії в м. Харків отримав поранення 17-річний хлопець», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, за умови загрози війни лише близько половини громадян планують майбутнє дітей в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: