У Мінцифри розповіли про шахрайську схему під виглядом єПідтримки

Читать на русском
Українці почали отримувати SMS від шахраїв, в яких просять перейти за посиланням для отримання грошей. Мінцифри наголошує, що жодних смс вони не надсилають.

На телефонні номери українців почали надходити смс-повідомлення про нібито зарахування коштів єПідтримки. Їх надсилають шахраї.

Про це повідомила пресслужба Мінцифри в своєму телеграм.

Там уточнили, що в смсках йдеться про нібито зарахування коштів єПідтримки. Зловмисники додають до тексту посилання, за яким начебто слід перейти, щоб отримати гроші.

«Будьте пильними і в жодному разі не переходьте за посиланням», – зауважили у Мінцифри.

«Слово і діло» тимчасово працює в режимі «тільки новини» та потребує вашої підтримкиПро роботу видання Слово і діло у час війни, тимчасову відмову від інфографік та моніторингу обіцянок політиків повідомила головна редакторка Катерина Пітєніна

Про зарахування коштів повідомляє тільки банк та безпосередньо застосунок «Дія». У push-сповіщеннях міститься лише текст, — жодних посилань. Крім того, гроші зараховуються автоматично, можна просто перевірити баланс у своєму онлайн-кабінеті.

Нагадаємо, напередодні українцям, що залишилися без роботи в зоні бойових дій, влада почала нараховувати 6,5 тисяч гривень. Як з'ясували соціологи, можливість працювати з початком війни втратили більше половини українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: