Сьогодні весь світ має поставити керівництво росії «на місце» – Зеленський

Читать на русском
Час заспокоювати керівництво росії вже минув, щось обговорювати надто пізно. Потрібно поставити його на місце, заявив президент.
president.gov.ua

Час «заспокоювати» керівництво росії вже минув, щось обговорювати надто пізно. Зараз увесь світ має «поставити його на місце».

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у суботу, 11 червня, виступаючи на 19-му Азіатському саміті з безпеки Shangri-La Dialogue.

Відсутність наказу путіна припинити війну в Україні принижує весь світ – ЗеленськийЗ моменту початку війни 261 дитина загинула через російську агресію проти України. Але це тільки офіційна статистика

«Ми поважаємо міжнародне право, поважаємо суверенітет та територіальну цілісність кожної держави. Але, будь ласка, не забувайте, що війна триває на нашій території. Це війна нашій землі. Тому ми чинимо тиск на росію, на нашу землю. Вже не треба заспокоювати військово-політичне керівництво російської федерації. Вже занадто пізно. Нам потрібні були превентивні санкції, коли з ними треба було говорити щодня, запроваджувати конкретні фінансово-економічні санкції до повномасштабного вторгнення», - сказав він.

За словами Зеленського, вже нема сірої зони.

«Якщо ви зараз за мир, то ви підтримуєте Україну, якщо ви підтримуєте цю конкретну війну, то ви знаходите порозуміння з російською федерацією. От і все. Надто пізно це обговорювати. Це політична гра і не більше. І я думаю, що сьогодні весь світ має поставити на місце керівництво росії. І їхнє місце – на їхній території. І там вони мають жити і вирішувати, що їм робити», - заявив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 9 червня підписав указ про санкції проти російського президента володимира путіна.

Президент також розповідав, скільки російських солдатів щодня помирає в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: