Вручення повістки на вулиці або на блокпосту не суперечить закону – ЦПД при РНБО

Читать на русском
Також в ЦПД застерігають від неявки до військкомату, або спроб ухилення від проходження військової служби. За перше загрожує вагомий штраф, за друге - тюремний термін
Ілюстративне фото24 канал

Вручення громадянам України повісток на вулиці, або на блокпосту не є чимось незаконним. Формат, при якому повістки приходять не тільки за місцем проживання і роботи, а й видаються на вулиці, не суперечить чинному законодавству.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України у своєму Telegram.

Як проходить мобілізація в Україні та чи передбачається нова хвиляЯк нині проходить мобілізація, чи передбачається нова хвиля та чи можуть непідготовлених відправити на передову, читайте у матеріалі «Слово і діло».

При цьому, кажуть в ЦПД, вручення повістки зовсім не є підставою для негайного призову одержувача на військову службу.

«У повістці визначається дата і час прибуття до територіального центру комплектування для проходження військово-лікарської комісії. Вручення повістки не означає мобілізацію. Насамперед виклик до військкомату – для перевірки даних громадянина і визначення його придатності до служби» - сказано в повідомленні.

Також в ЦПД застерігають від неявки до військкомату, або спроб ухилення від проходження військової служби. За перше загрожує вагомий штраф - від 1,7 до 3,4 тисячі гривень - а за друге від трьох до п'яти років за ґратами.

Нагадаємо, раніше в Збройних силах України також заявили, що в Законі України не заборонено вручення повістки в будь-якому людному місці, наприклад, на блокпостах, в метро або чергах на заправку, після встановлення особи.

Раніше Верховна рада в неділю, 22 травня, проголосувала за продовження терміну дії воєнного стану та мобілізації на 90 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: