Доба на Донбасі: від рук військ рф загинуло 8 цивільних, ще 16 отримали поранення

Читать на русском
Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати Донецьку і Луганські області. За попередню добу було завдало обстрілів по понад 20 населених пунктах.

За добу 8 червня збройні сили російської федерації обстріляли 21 населених пункти Донецької і Луганської областей та вбили вісьмох цивільних осіб, а також поранили щонайменше 16 людей.

Про це йдеться у зведенні Угруповання об'єднаних сил.

«Внаслідок ворожих авіаційних і ракетних ударів та артилерійських обстрілів загинуло 8 цивільних осіб, щонайменше 16 людей поранено. Найбільша кількість жертв – у Лисичанську та Кураховому. Інформація щодо постраждалих уточнюється», – інформують війська.

Під обстріл російських військ потрапили: Сєвєродонецьк, Борівське, Лисичанськ, Білогорівка, Золоте, Гірське, Комишуваха, Тошківка, Врубівка, Устинівка (Луганська область), Авдіївка, Бахмут, Кліщіївка, Вугледар, Новоселівка, Залізне, Опитне, Часів Яр, Тоненьке, Відродження, Новоселівка Перша (Донецька область).

За добу зруйновано і пошкоджено понад 50 цивільних об'єктів. Серед них: 39 житлових будинків, дві загальноосвітні школи (Бахмутська №2, Вугледарська №3), цех із виробництва аміаку підприємства «АЗОТ» (Сєвєродонецьк), ферма і склади з зерном (Кліщіївка), будівлі установи виконання покарань (Бахмут), трансформатор електромережі залізничної станції (Курдюмівка), гаражі, господарські будівлі. У Привіллі внаслідок обстрілу зруйноване бджільницьке господарство (пасіка і 130 сонячних батарей).

Нагадаємо, раніше в Луганській ОВА за підсумками 8 червня заявили, що Збройні Сили України все ще утримують частину Сєвєродонецька, попри заяву росіян про те, що місто взято. Ситуація в обласному центрі дуже важка. При цьому ЗСУ здатні відбити Сєвєродонецьк, але місто не має важливого стратегічного значення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: