Швейцарія розширила санкції проти росії та Білорусі

Читать на русском
У п’ятницю, 10 червня, уряд Швейцарії розширив санкції проти росії та Білорусі. Країна синхронізувала їх із шостим пакетом обмежувальних заходів ЄС.
agropolit.com

У п’ятницю, 10 червня, уряд Швейцарії розширив санкції проти росії та Білорусі. Країна синхронізувала їх із шостим пакетом обмежувальних заходів ЄС.

Про це зазначають у пресрелізі Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань.

10 червня Федеральна рада ухвалила рішення про введення нових санкцій ЄС проти росії та Білорусі. Йдеться про ембарго на російську нафту, відключення від SWIFT чотирьох банків рф, серед яких найбільший Сбербанк, та розширення списку товарів, які забороняється експортувати до згаданих країн.

Російські олігархи масово намагаються оскаржити санкції – ЗМІСтаном на початок червня російські олігархи подали в різні суди близько 20 позовних заяв. Вимога одна - негайно зняти санкції

Влада Швейцарії також санкціонувала ще понад 100 російських та білоруських фізичних і юридичних осіб. Сюди входять військовослужбовці, притягнені до відповідальності за звірства, скоєні в Бучі, особи, які працюють у сферах політики та пропаганди, а також певні олігархи.

Нагадаємо, 3 червня Рада Євросоюзу офіційно затвердила шостий пакет санкцій проти росії. Обмежувальні заходи введено проти 18 компаній та 65 осіб, які так чи інакше причетні до російської агресії проти України.

Однак пізніше в Офісі президента заявили, що ЄС послабив шостий пакет санкцій проти Росії без пояснень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: