У переговорах про ППО для України помітний прогрес – Веніславський

Читать на русском
Є надія, що Україна отримає надпотужні системи протиповітряної оборони вже найближчим часом.

У переговорах із західними партнерами щодо систем протиповітряної оборони для України є прогрес. Є надія, що Україна отримає найпотужніші ППО найближчим часом.

Про це заявив член парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський (фракція «Слуга народу») в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 10 червня.

Обіцяна Шольцем зброя може прийти до України не раніше зими – ЗМІРСЗВ та ППО, які Олаф Шольц обіцяв Україні, можуть бути готовими до передачі не раніше листопада чи грудня.

«Прогрес є (у переговорах – ред.), і якщо раніше була певна стіна у цьому напрямку, то зараз ця стіна вже зруйнована... Рухається не так швидко, як хотілося б, але рухається», - сказав Веніславський.

Він висловив сподівання, що вже найближчим часом Україна отримає ті системи ППО, «які точно зможуть унеможливити навіть ті авіаційні удари, які зараз завдаються (російською армією – ред.) у безпосередній близькості до лінії фронту».

Нагадаємо, за даними ОК «Південь», росія тримає напоготові в Чорному морі 40 крилатих ракет.

Також повідомлялося, що російські окупанти розгорнули ракетний дивізіон Іскандер-М за 8 кілометрів від адміністративного кордону з Херсонською областю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: