У Києві може з'явитися військовий цвинтар: де його облаштують

Читать на русском
У Києві незабаром може з'явитися військовий цвинтар для почесних поховань захисників України.
kyivcity.gov.ua

У столиці може з'явитися військовий цвинтар для почесних поховань захисників України. Облаштувати його хочуть поряд із урочищем Бабин Яр.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко на засіданні Київради, повідомляє пресслужба мера.

Битва під Києвом увійде до підручників з військової історії – радник ЗалужногоВійськовий експерт, спеціальний радник Залужного розповів, як проходила битва з росіянами під Києвом.

«Україна переживає сьогодні велику трагедію і проходить через великі випробування – наші воїни, патріоти, герої української нації гинуть за свободу і незалежність нашої держави. І наш обов’язок – вшанувати їх подвиг та пам’ять про героїв. Тому ми пропонуємо і Київрада, переконаний, звернеться до Уряду щодо створення у столиці військового кладовища для почесних поховань захисників України. Йдеться про символічне в нашій історії місце – поряд із урочищем Бабин Яр», – сказав Кличко.

За його словами, міська влада готова взяти на себе всі витрати, пов'язані з облаштуванням військового цвинтаря, «але необхідна також підтримка на національному рівні у питаннях документального супроводу».

Нагадаємо, наприкінці травня у Києві розпочали будівництво першого кордону для оборони.

Також повідомлялося, що по Києву за час війни вдарило близько 30 російських ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: