Названо кількість внутрішніх переселенців у Києві

Читать на русском
На сьогоднішній день у Києві зареєстровано приблизно 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб через війну.

На сьогоднішній день у Києві зареєстровано приблизно 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які покинули будинки через російське вторгнення.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляється на сайті відомства.

У Києві відкрилися 34 дитсадки: списокУ Києві з 1 червня відновила роботу частина дитячих садків. У них можуть приводити своїх дітей не лише кияни, а й переселенці та військовослужбовці.

«У столиці найбільше переміщених осіб із Донецької, Луганської та Київської областей. Зокрема, з Маріуполя переселилися близько 15 тисяч осіб. Найбільше переселенців зареєстровано в Святошинському, Деснянському та Дарницькому районах», – розповів Поворозник.

Він зазначив, що на сьогоднішній день вимушені переселенці можуть отримати психологічну та юридичну допомогу у міських хабах VcentriHub.

«Це і консультація психолога, і юридична консультація, і курси цифрової грамотності для людей літнього віку тощо. Також у хабах щодня проводять заняття з домедичної допомоги, навчання діям при хімічній та ядерній загрозі, правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами. За підтримки міської влади у Києві відкрито гуманітарний центр всебічної допомоги «ЯМаріуполь». Його діяльність спрямована на допомогу переселенцям з Маріуполя. Тут вони можуть отримати психологічну та юридичну допомогу, допомогу в пошуках роботи, відновити документи. Крім того, у центрі працюють дитячі кімнати, де можна отримати дитяче харчування та необхідні для дітей речі», – нагадав Поворозник.

Нагадаємо, у Києві послабили заборону на продаж алкоголю. Також повідомлялося, що у столичних ресторанах та нічних клубах пройдуть перевірки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: