ДПСУ перевірить законність виїзду чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого

Читать на русском
Так, ті, хто поїхав у відрядження, повинні мати від прикордонників особливий дозвільний документ, який підтверджує перетин кордону саме з цією метою
Ілюстративне фотоjournalist.today

Державна прикордонна служба України проведе ретельну перевірку виїзду всіх громадян країни чоловічої статі, які покинули Україну після 22 лютого, а тепер повертаються додому.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

«Коли хто-небудь буде повертатися на територію нашої країни, ми чітко будемо розуміти, коли він її покинув. Система прикордонників працює бездоганно. Всі люди, які покидали нашу країну, вони зафіксовані. Всі, хто буде повертатися в Україну, з тих, що виїхали після 22 лютого повинні будуть пояснити через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів» - сказав він.

Так, ті, хто поїхав у відрядження, повинні мати від прикордонників особливий дозвільний документ, який підтверджує перетин кордону саме з цією метою.

Нагадаємо, з 24 лютого в Україні діє воєнний стан (незабаром дію режиму буде продовжено). На цей період громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонений виїзд за межі країни.

Однак є три винятки, при яких чоловіки все ж можуть виїхати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: