У КСУ зірвалося засідання у справі щодо ринку землі: названо причину

Читать на русском
Засідання Конституційного суду України з розгляду справи щодо конституційності закону про ринок землі сьогодні не відбулося.
Фото: ukrinform.ua

Засідання Конституційного суду України з розгляду справи щодо конституційності закону про ринок землі сьогодні не відбулося через відсутність кворуму.

Про це повідомила народний депутат від «Слуги народу», представник Верховної ради у КСУ Ольга Совгиря у Telegram 25 січня.

Перезавантажити КСУ та добудувати міст у Запоріжжі: які обіцянки Зеленський має виконати у 2022 роціВолодимир Зеленський обіцяв у 2022 році підвищити зарплати медикам та добудувати міст у Запоріжжі. Також президенту слід виконати обіцянку про перезавантаження КСУ.

«Засідання КСУ з розгляду питання щодо конституційності земельної реформи не відбулося через відсутність кворуму: на засіданні присутні 11 суддів КСУ при кворумі 12», - написала Совгиря.

Вона раніше повідомляла, що сьогодні Конституційний Суд розпочав розгляд справи за конституційним поданням щодо закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» (так званий закон про земельну реформу).

Нагадаємо, 14 січня Совгиря повідомила, що колишній президент Віктор Янукович подав до Окружного адміністративного суду Києва новий позов. У ньому він вимагає визнати відсутність у ВР певних повноважень.

Наприкінці листопада минулого року КСУ відтермінував приведення до присяги двох нових суддів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: