У Латвії заборонили мовлення всіх російських каналів

Читать на русском
У Латвії заборонили російські телеканали, що залишилися. Рішення діятиме, доки росія не припинить війну в Україні та не поверне Крим.

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії прийняла рішення заборонити трансляцію 80 зареєстрованих у росії телеканалів, які ще були доступні для латвійських глядачів.

Про це повідомляє агентство LETA.

Голова NEPLP Іварс Аболіньш повідомив, що рішення було ухвалено на підставі нової правової норми, згідно з якою у Латвії не можуть працювати програми, зареєстровані в країні, яка загрожує територіальній цілісності та незалежності іншої країни.

Рішення набуде чинності 9 червня і збережеться доти, доки росія не припинить бойові дії в Україні та не поверне Крим.

До списку заборонених каналів увійшли зокрема «Е ТВ», «Ілюзіон+», «Кіно24», «Мир ТВ», «Полювання та риболовля», «Перець!», «Російський Ілюзіон» та інші.

Нагадаємо, у лютому Німеччина заборонила мовлення російського пропагандистського телеканалу німецькою мовою Russia Today DE. Росія, своєю чергою, вирішила закрити штаб-квартиру Deutsche Welle.

Шостий пакет санкцій Євросоюзу проти росії передбачає припинення мовлення в ЄС трьох російських державних телеканалів – РТР-Планета, Росія-24 та Міжнародний ТВ-Центр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: