Болгарія відмовила Україні у наданні воєнної допомоги

Читать на русском
Парламент Болгарії відмовив Україні в наданні військової допомоги на запит посла Віталія Москаленка.

Парламент Болгарії відмовив Україні в наданні військової допомоги на запит посла Віталія Москаленка.

Про це повідомляє видання The Sofia Globe.

«Національні збори ухвалили рішення – Болгарія не експортуватиме зброю в Україну. Справу закрито», - сказала лідер Болгарської соціалістичної партії та міністр економіки Корнелія Нінова.

Прем'єр-міністр Кирил Пєтков, виступаючи у вівторок, 7 червня, заявив журналістам, що є рішення парламенту про військово-технічну допомогу Україні і «ми дотримуватимемося рішень Національних зборів».

«Я думаю, що те, що ми зробили досі для України, на рівні підтримки біженців, на рівні коштів, які ми вклали насьогодні в гуманітарну допомогу, що ми ремонтуватимемо їхню техніку, яку не можна відремонтувати в іншому місці, ми зробимо це у Болгарії», - сказав він.

Петков нагадав, що Болгарія підтримала «всі заходи, коли йдеться про санкції проти росії».

«Я думаю, що болгарська держава зробила досить у цьому напрямку, і ми продовжимо їх підтримувати», - сказав він, додавши, що до питання постачання зброї Україні не варто повертатися кожні два тижні.

Нагадаємо, 6 червня українська влада направила офіційний запит до Міністерства закордонних справ Болгарії з проханням надати озброєння старого зразка - гаубиці та ракетні комплекси.

Раніше у Болгарії розповіли про строки відмови від російської нафти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: