Російські БТГ залишаються на прикордонні Сумщини та Чернігівщини – ДПСУ

Читать на русском
У прикордонних районах навпроти Чернігівської та Сумської областей знаходяться близько трьох батальйонних тактичних груп рф.

Російські окупанти продовжують тримати в прикордонних районах навпроти Чернігівської та Сумської областей підрозділи збройних сил росії, щоб скувати дії ЗСУ.

Про це під час брифінгу у вівторок, 7 червня, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За останню добу росіяни втратили понад сотню військових – ГенштабЗагальні втрати російського угруповання в Україні сягнули 31 тисячі 360 осіб. Окупанти втратили також майже 1400 танків, 212 літаків, 177 вертольотів.

«За інформацією Генерального штабу, там перебувають близько трьох батальйонних тактичних груп. Водночас ми не відзначаємо формування ворогом ударного угруповання, яке могло б повторити вторгнення на територію України», – зазначив Демченко.

Спікер ДПСУ також повідомив, що росія не припиняє обстрілювати території Чернігівської та Сумської областей.

«Зокрема, сьогодні, після п'ятої години ранку, з мінометів Калібру-120 мм та ствольної артилерії ворог вів обстріл з боку населеного пункту Зернового Брянської області. Внаслідок обстрілів є руйнування житлових та господарських споруд в одному з населених пунктів у Сумській області», – додав спікер ДПСУ.

Нагадаємо, сьогодні вранці голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що Сумська область знову опинилася під ворожим обстрілом з мінометів та артилерії. Є пошкодження та загоряння.

Також окупанти завдали удару по Баштанці на Миколаївщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: